Срещи и изложби


02.12.2015 г. Честване 70 год. юбилей на Петко Генуров
02.12.2015г.

На 2 декември 2015 г. в малката зала на читалището се събраха много приятели на Петко Генуров- председател на литературен клуб "Алеко Константинов" към читалището ни. Той честваше своя 70 годишен юбилей. Г-н Генуров беше поздравен с две музикални изпълнения на учениците по акордеон Еленко и Станислав Дунчеви. След това тържеството продължи с кратко представяне на творческия и житейски път на учителя, твореца и общественика  Петко Генуров. В своето изказване юбилярът подчерта, че е живял един достоен живот с неговото 12 членно семейство- трима синове, четири внучета, съпруга, снахи. Като учител и възпитател дадох възпитание и мъдрост на много ученици. Отнасях се с внимание и уважение към всички хора. Благодаря на родителите си- майка ми- една мъдра жена, посветил съм й разкази. Баща ми ни е изучил с брат ми, почти през целия си живот той издържаше ученици.Основател на рода ни е дядо Гено /Генура/ от с. Пищигово, който е създател и дарител на храм "Св. Димитър" в с. Пищигово и е погребан в двора на този храм. Преди 45 години се състоя среща на Генуровия род. А преди 44 години се срещнахме със съпругата ми Пенка в Софийския университет.
Любовта към хората ме доведе до Народно читалище "Христо Ботев", където вече 7 години съм председател на литературния клуб. Благодаря, че сред нас са 12 от 14 творци на клуба.
Поздравления към Петко Генуров поднесе и председателя на читалището Александър Арнаудов, както и секретаря Веска Минова. Следваха поздравления и топли думи от Продрум Димов, Виолетка Шахларска, Василка Велева, Йорданка Шуманова, Костадин Ваклев.
Трифон Калпаков- председател на Общински съвет на СОСЗР поднесе подарък и поздравителен адрес на Петко Генуров.
На тържеството присъстваха Тодор Каракашев- председател на Дружеството на писателите в града и  Цветана Иванова- председател на Съюза на учителите пенсионери.
Съпругата на Петко Генуров беше много развълнувана и сподели, че той се е разтроил чрез синовете им, разчетворил чрез внуците им, защото всички те са възродили физиката и красотата му младежка!
В края на тържеството Генуров прочете авто-шарж.
След това присъстващите продължиха да поздравяват твореца и общественика П. Генуров, който почерпи с различни вкусни неща.
Желаем много здраве, енергия и щастлив семеен живот на нашия приятел Петко Генуров! Нека винаги да бъде енергичен и да работи за благото на Родината!02.12.2015 г. Честване 70 год. юбилей на Петко Генуров
02.12.2015 г. Честване 70 год. юбилей на Петко Генуров
02.12.2015 г. Честване 70 год. юбилей на Петко Генуров
02.12.2015 г. Честване 70 год. юбилей на Петко Генуров
02.12.2015 г. Честване 70 год. юбилей на Петко Генуров