Срещи и изложби


09.06.2010 г.Трети самостоятелен концерт на "Доминанта"
09.06.2010г.

Инструментална формация  "Доминанта" с художествен ръководител Ира Чолакова зарадва ценителите на хубавата музика в Пазарджик с  ІІІ-я си самостоятелен концерт. Събитието беше уважено от кмета на Община Пазарджик- г-н Тодор Попов, който  в своето изказване подчерта, че се гордее с такива изпълнители и затова мечтаната от тях екскурзия до морето ще се осъществи с негова подкрепа. Г-н Попов поднесе и цветя.
Концертът започна с изпълнение на "Доминанта"- "Жетва" из "Пет скици за струнен оркестър" от Марин Големинов. Последва изпълнение на дует цигулки Елена Угринова и Полина Джонова- "Сантиментален валс" от Шостакович. Иванка Христоскова изсвири на акордеон "Унгарски напеви". Цигуларката Пламена Велкова изпълни "Валс" от Глиер. Иванка Христоскова очарова публиката с песента "Вечеряй Радо". Талантливата  цигуларка Варсен Такворян изпълни "Източен танц" от Мострас.
Водещата Веска Минова припомни на присъстващите в залата, че инструментална формация "Доминанта" е сформирана от ученици на Градската школа по изкуствата при НЧ"Христо Ботев" през септември 2007 г. Още през първите месеци започват нейните концертни изяви. Участва в събития и концерти в Пазарджик, Брацигово, София, Хасково, а също така изнася и самостоятелни концерти. На конкурси и фестивали печели престижни награди, медали и купи- в гр. Панагюрище, Хасково, Пазарджик, Перник. На 29.05.2010 г. формацията спечели първо място и златен медал на конкурса "Медени звънчета" в Пазарджик и първо място на Х-я национален конкурс "Милчо Петров" в гр. Пловдив
Последва изпълнение на "Доминанта"- "Говори ми тихо за любовта" из филма "Кръстникът" от Нино Рота. Антоанета Баликова се изяви с "Мелодия" от Глук, а Елена Угринова с темпераментно изпълнение на песента "Сън".  Методи Пачев, приятел на формацията, акомпанираше през цялото време на рояла. Публиката беше очарована от следващото изпълнение на "Доминанта"- "Спомен" из мюзикъла "Котките" на Ендрю Уебър. Удоволствие за всички беше музиката на трио цигулки- Антоанета Баликова, Пламена Велкова и Варсен Такворян -"Малка токата" от Христосков. Своята любов към песента показа и Антоанета Баликова с изпълнението на руската песен "Ако в сърцето живее любов". Кулминацията на вечерта бяха двете съвместни изпълнения на формация "Доминанта" и гостите на концерта мандолинен оркестър "Маестро Георги Атанасов" при НЧ "Виделина" с худ. ръководител Атанас Чолаков. Под диригентската палка на Ира Чолакова бяха изпълнени "Мъртви листа" от Козма и Унгарски танц №5 от Брамс.
Секратарката на читалище "Хр.Ботев-1897 г." Веска Минова благодари на изпълнителите и тяхната ръководителка за прекрасните изпълнения и им пожела нови успехи. От името на читалищното настоятелство бяха поднесени цветя и подаръци на формацията.
Отзивите след концерта бяха прекрасни. Присъстващите благодаряха за стилния концерт, за това, че всичко е точно премерено, не е досадно, а напротив -зареждащо и запомнящо се.
Ние, организаторите, сме доволни, когато успеем да задоволим и дори да надминем очакванията на публиката. Благодарим на всички, които бяха с нас в тази вечер!09.06.2010 г.Трети самостоятелен концерт на
09.06.2010 г.Трети самостоятелен концерт на
09.06.2010 г.Трети самостоятелен концерт на
09.06.2010 г.Трети самостоятелен концерт на
09.06.2010 г.Трети самостоятелен концерт на