Срещи и изложби


12.12.2018 г. Коледно детско утро с ученици от СУ "Г. Брегов"
12.12.2018г.

12.12.2018 г. Коледно детско утро
Учениците от първи "А" клас  с класен ръководител г-жа Радка Личкова от СУ "Георги Брегов" посетиха библиотеката при читалището. Те взеха активно участие в коледно детско утро под надслов "На Коледа най-хубаво е у дома с моето семейство".
С много ентусиазъм библиотекарката Веска Минова беше подготвила урок в който децата се надпреварваха да участват. Оказа се, че всички ще празнуват Коледа със семействата си у дома. Оттук започна и обрисуването с думи на всеки член от семейството. Каква е представата на децата за мама, тате, баба, деде, батко, кака, леля, братовчедите? Това са най-обичаните членове на всяко семейство, затова учениците ги определиха като добри, обичливи, грижливи, красиви, мили, умни, носещи подаръци, играещи с тях, четящи им приказки и още много положителни качества, които сплотяват всяко семейство и го правят така необходимо и незаменимо за децата.
След като обрисуваха своето семейство учениците бяха насочени да разкажат кои празници предстоят. Естествено отговорът беше колективен - Бъдни вечер, Коледа и Нова година. С помощта на г-жа Минова и класния ръководител г-жа Личкова учениците разказаха как семействата им празнуват тези празници, какво се готви у дома, какво се слага на масата, кой разчупва питката и т. н. С интерес слушаха разказа на г-жа Минова за раждането на Исус Христос, За историята на коледните символи - елхата, звездата на елхата, коледните чорапчета. Отговаряха бързо и точно на гатанките, които тя им задаваше, също свързани с предстоящите празници.
Много голям интерес предизвика у децата колекцията на библиотеката от книжки от книжки, посветени на Коледните и зимните празници. Те имаха възможност да разгледат книжките, да прочетат кратки стихчета от тях. Не забравиха и песничките и весело всички запяха в хор "Над смълчаните полета..."
А с мандарините, които учениците похапнаха в края на детското утро, наистина дойде и коледния дух! Стана още по-приятно и уютно в читалището и замечтахме за ваканция, празници, хубава храна, мнго подаръци!
Весели празници!


12.12.2018 г. Коледно детско утро с ученици от СУ
12.12.2018 г. Коледно детско утро с ученици от СУ
12.12.2018 г. Коледно детско утро с ученици от СУ
12.12.2018 г. Коледно детско утро с ученици от СУ
12.12.2018 г. Коледно детско утро с ученици от СУ