Срещи и изложби


21.06.2023 г. Премиера на книга на Продрум Димов
21.06.2023г.

21.06.2023 г. от 17.00 ч. в малката зала на читалището се състоя премиера на книгата на Продрум Димов "Полъх от бургаския духовен бриз".
Срещата откри библиотекарката Ива Боева, която прочете предговора към книгата, написан от автора. След това се изказа Продрум Димов. Той сподели, че е от малкото автори, които се занимават с история на българската литература. Обясни, че обича Бургас от младите си години, когато е бил войник там. Разказа спомени от срещите си с творците на Бургас и е доволен, че книгата му излиза с финансовата подкрепа на Община Бургас.
Петко Генуров, председател на ЛК ком читалището, поздрави Димов с издаването на книгата и подчерта, че автора е личност, която удивлява със своята енергичност. Той му благодари за всичко, което е създал и му пожела здраве и творческо вдъхновение. Накрая прочете очерка за поета Христо Фотев.
Изказа се и Илия Джаров, член на ЛК. Той смята, че Продрум Димов е разширил своите духовни хоризонти, стигайки до морето, до Бургас, и подчерта, че това, което е написал автора ще остане завинаги.
Мария Тонева в своето изказване подчерта: "Не съм чела книгата. Ще споделя свои мисли. Продрум Димов има издадени над 80 книги и от това, което съм прочела правя извод за големите възможности на автора. Всичко писано в книгите е вследствие на негови лични срещи с героите. В общуването си с тях той се докосва до тяхната човешка същност. Продрум изважда от забравата имена от Възраждането, от войните за утвърждаване на българското и националното. Прекланям се пред силата на духа и работоспособността му."
Соня Хай сподели: "Продруме, верен си на своя стил - работиш, представяш, не се разпиляваш, продължаваш да бъдеш себе си. Ти си ценен в това, което правиш".
В заключение Продрум Димов каза, че се старае в новата си книга да се докосне до човешкото у хората, да навлезе в човешкия и творческия им свят, но не в дълбочина. Няма за задача да прави задълбочен литературно-критичен анализ. Иска да издаде "Пазарджишки духовни озарения". Своето изказване Продрум Димов завърши с призив хората да намират време за четене, защото човек трябва да има по-голям духовен хоризонт.21.06.2023 г. Премиера на книга на Продрум Димов
21.06.2023 г. Премиера на книга на Продрум Димов
21.06.2023 г. Премиера на книга на Продрум Димов
21.06.2023 г. Премиера на книга на Продрум Димов
21.06.2023 г. Премиера на книга на Продрум Димов