Срещи и изложби


29.04.2021 г. Литературно детско утро с ученици от 3-ти "Б" клас
29.04.2021г.

29.04.2021 г. Организирахме и проведохме интересно, пълно с богато съдържание литературно детско утро, посветено на предстоящия голям празник - Великден. Участници в него бяха учениците от трети "Б" клас на СУ "Георги Брегов" с класен ръководител г-жа Анета Цурева. Урокът откри г-жа Цурева, която припомни на учениците, че много пъти са посещавали читалището, където са провели интересни уроци, детски утра, екскурзии в библиотеката. Насочвайки вниманието на децата към темата на днешното детско утро г-жа Цурева отбеляза, че не случайно предстоящият празник се нарича Великден. Същността на този свят ден представи г-жа Минова. Учениците научиха от кога се празнува Великден, какво означава Страстна седмица, какво се прави в нейните дни, символното значение на яйцето, козунака и агнешкото месо /основни храни за Великден/. Децата си припомниха кой и как боядисва яйцата, колко яйца се боядисват, кога се меси козунак, какви са били в миналото обредните хлябове за празника. Всички заедно казаха поздрава за Великден, а г-жа Минова продължи своя разказ с ролята на великденската свещ и чукането с писаните яйца. Последва бърза мозъчна атака. Учениците трябваше да отговорят на важни въпроси, свързани с Великден. Направиха го правилно.
Детското утро продължи с четене на стихотворения, посветени на Великден. Всички се отличиха с много добра четивна техника.Изненада бяха текстовете на английски език, свързани с празника, които учениците предствиха.Преведоха ги и на български език.
Специален работен лист получи всеки ученик. Задачите в него изискваха много знания, но децата ги решаваха с лекота, защото бяха добре подготвени.
Настъпи оживление. Предстоеше ново занимание - оцветяване на хартиени яйца и изработване на Великденски дървета.  Децата се радваха и с желание и старание вложиха цялата гама от цветове във великденските яйца. В пъстри цветове грейна и фоайето на читалището, украсено с творбите на децата.
литературното ни утро завърши с песничка за яйчицето и неизменната снимка за спомен пред читалището. Доволни от преживяното учениците обещаха да дойдат отново в читалището. Ще се радваме да работим отново заедно!


29.04.2021 г. Литературно детско утро с ученици от 3-ти
29.04.2021 г. Литературно детско утро с ученици от 3-ти
29.04.2021 г. Литературно детско утро с ученици от 3-ти
29.04.2021 г. Литературно детско утро с ученици от 3-ти
29.04.2021 г. Литературно детско утро с ученици от 3-ти